Lek med reflexskärm

Blixtljus blir sällan riktigt bra. Ett bättre sätt att öka ljusmängden är att använda en reflexskärm. Det funkar bra med t.ex. en frigolitskiva eller något annat vitt som reflekterar ljuset. Bilderna känns naturligare, mer spännande och man får ett mjukare ljus. Ställ motivet i nästan rakt motljus och spegla med skärmen. Ett annat tips är att utnyttja naturliga solkatter i exempelvis blanka fasader.

Notera bildtexterna under respektive exempel. Har du fler tips som passar denna rubrik – eller har du kanske synpunkter på dessa tips? Tveka inte att lämna en kommentar.

Lek med reflexskärm, exempel 1
Exempel 1: Tegelbruk utanför Kabul i Afghanistan. Bilderna är tagna mitt på dagen i ett alldeles förfärligt ljus, men med hjälp av en reflektorskärm blev resultatet härligt.

Lek med reflexskärm, exempel 2
Exempel 2: Tegelbruk utanför Kabul i Afghanistan. Bilderna är tagna mitt på dagen i ett alldeles förfärligt ljus, men med hjälp av en reflektorskärm blev resultatet härligt.

Lek med reflexskärm, exempel 3
Exempel 3: Tegelbruk utanför Kabul i Afghanistan. Bilderna är tagna mitt på dagen i ett alldeles förfärligt ljus, men med hjälp av en reflektorskärm blev resultatet härligt.

Lek med reflexskärm, exempel 4
Exempel 4: Bilden på Petter är tagen en sen eftermiddag i Södertälje. Ljuset reflekteras i ett hus och han hoppar mitt i solkatten. Själv ligger jag platt på magen mitt på gågatan.

Lämna en kommentar