Fånga gryningen

När du är ute och reser med din kamera, ställ väckarklockan på ringning en stund innan soluppgången och möt staden i gryningen. Det är fantastiskt att fotografera när allt vaknar till liv just innan myllret och larmet börjar. Motiven avlöser varandra och allt badar i ett mjukt och vackert ljus, perfekt för fotografen. Jag lovar att du kommer att ta några av dina bästa bilder någonsin!

Notera bildtexterna under respektive exempel. Har du fler tips som passar denna rubrik – eller har du kanske synpunkter på dessa tips? Tveka inte att lämna en kommentar.

Fånga gryningen, exempel 1
Exempel 1: Ibland är känslan viktigare än att man ser hur personen ser ut. Bilden är tagen på Västerbron i Stockholm en tidig morgon i soluppgång.

Fånga gryningen, exempel 2
Exempel 2: Att fånga känslan i ett Stockholm som vaknar gjorde jag med familjen från cykelsadeln. Här fotograferade jag i farten och från höften.

Fånga gryningen, exempel 3
Exempel 3: Soptipp i Phnom Penh. Jag åkte dit på en moppe i gryningen och följde några barn som samlade plast för att tjäna några få dollar i månaden. Bilden är tagen precis innan soluppgång.

Lämna en kommentar